Nyhed: Nola

Pressemeddelelse Juni 2024

Cph Lighting lancerer lampeserien Nola. Serien er designet af Morten Flensted og forener smukt, organisk design med funktionalitet og det gode lys.

Nola serien af Morten Flensted består af tre medlemmer: En bordlampe, en pendel og en væglampe. Det gennemgående designelement er lampehovedet, som forener et organisk, indbydende formsprog med funktionalitet og robusthed. Lampehovedet hviler på et slankt stag og tilfører Nola et elegant og let udtryk.

Nola er produceret i gedigne, langtidsholdbare materialer. Lampehovedet er af aluminium, formgivet ved hjælp af klassiske metaloptryk teknikker. Stag og fodplade er fremstillet i stål. Nola er pulverlakeret i farverne hvid eller sort med komplementerende detaljer i rå messing, som patinerer smukt over tid: Nola pendlens stag afsluttes med en messing ring, Nola bord og Nola væg er udstyret med et fleksibelt kipled i messing.

Nola serien er designet til 230V-GU10 LED lyskilder. Disse lyskilder findes i utallige varianter og giver derfor mange valgmuligheder i relation til lysets styrke, spredning og farve. Dette sikrer fleksibilitet og gør det muligt at skabe optimalt lys, uanset hvor man anvender Nola lamperne.

Hos Cph Lighting er målet at frembringe langtidsholdbare lamper med lige stor vægt på det visuelle, funktionaliteten og det gode lys. Netop disse kvaliteter opfylder Nola lamperne og gør dem velegnede til brug i både private og offentlige indretninger.

Ligesom Cph Lightings øvrige kollektion er Nola serien produceret i Danmark.

Nola serien bliver klar til levering fra september 2024.

Nola Bord
Takket være sit slanke design og lille fod kan Nola bordlampen finde plads som læselampe på ethvert skrivebord eller sengebord – eller på en skænk, reol eller i vindueskarmen som en elegant lysgiver. Lyset kan retningsbestemmes og lampen har afbryder på foden.

Nola Væg
Nola væg er velegnet som læselampe ved sengen eller bag sofaen i både private hjem og hoteller. Lyset kan retningsbestemmes og afbryderen er placeret på vægdåsen for let og intuitiv betjening.

Nola Pendel
Nola pendlen er en lille elegant lampe, som giver et godt nedadrettet lys over  spisebordet eller i køkkenet uden at blokere udsynet.

Morten Flensted
Morten Flensted er bosiddende i Aarhus og uddannet Industriel Designer fra Designskolen Kolding. Herudover har han en baggrund som elektriker og elektroniktekniker. Disse kvalifikationer, kombineret med Mortens øje for detaljen, er en stor fordel i hans arbejde med belysningsdesign, hvor mange tekniske krav skal forenes med et indbydende visuelt udtryk. Morten Flensteds designs inkluderer møbler, lamper, hi-fi produkter og elektroniske kontrolsystemer.
Lampedesigns for Cph Lighting: Peak og Nola.

Morten Flensted om Nola:

“Mit mål var at skabe en ærlig, minimalistisk og funktionel lampekollektion i høj kvalitet og med et tiltalende udtryk. Herudover ønskede jeg at skabe en produktfamilie med mange anvendelsesmuligheder og mulighed for udvidelse med flere medlemmer”.

Nola på Hotel Kong Arthur

Nola lampens historie startede oprindeligt i 2018, hvor den første gang blev vist på Stockholm Furniture Fair. Indtil 2024 har den levet som et specialarmatur, som anvendes på Hotel Kong Arthur i København.
Det historiske 4-stjernede hotel ved Søerne i København har siden 2019 gennemgået en omfattende renovering og udvidelse med nye værelser. Værelsernes indretning er inspireret af de smukke, klassiske  københavnerlejligheder, som findes i kvarteret omkring hotellet og Søerne. Vægpaneler er et gennemgående element i værelsernes indretning. Nola lamper i specialversion, fastmonteret på panelerne, anvendes som belysning ved senge og skriveborde i alle hotellets 214 værelser.

PRESSEFOTOS

Adgang til pressefotos kan rekvireres på: info@cphlighting.dk eller tlf. 75 18 01 06.

NOLA BORD SORT

NOLA VÆG SORT

NOLA PENDEL SORT

NOLA BORD HVID

NOLA VÆG HVID

NOLA PENDEL HVID